Urban curator
Sabrina Lindemann
info@optrekbinckhorst.nl
+31 (0)6 4001 2241+31 (0)6 4001 2241
Den Haag

ReSourceCity

BinckHOP, lokaal bier en vergroening van de Binckhorst

ReSourceCity HOP in de Binckhorst

BinckHOP

Hop is een van de snelst groeiende planten op de wereld. De planten worden in een seizoen makkelijk 7 meter hoog en kunnen wel 10 cm per dag groeien. De hopbellen worden in september geoogst en meestal gebruikt om smaak en bitterheid aan bier te geven en te zorgen voor conservering. Maar naast bier kun je met hop ook andere producten maken zoals bijvoorbeeld zeep en thee. De eerste hopscheuten, die in het begin van de lente uitkomen, kun je zelfs eten en worden als een ware delicatesse beschouwd.

Sinds 2015 is Mobiel projectbureau OpTrek bezig om HOP te telen. Op het bedrijventerrein de Binckhorst planten we de HOP ter vergroening van het gebied. Dit is nodig omdat door de aanleg van de Rotterdamsebaan veel bomen zijn gekapt en groen is verwijderd. Met de HOP brengt OpTrek op korte termijn groen terug, verbeteren we de leefomgeving én de beleving van de Binckhorst en dragen we ook nog eens bij aan een beter klimaat.

Bier
En natuurlijk gebruiken we de hop ook voor het maken van nieuw bier; een speciale editie van de Binckse Belofte, het lokale werkbier van de Binckhorst.

Planten adopteren
Wilt u planten adopteren en laten groeien op uw bedrijfsterrein of aan uw bedrijfspand? Neem dan contact met ons op en verzeker u nu al van een paar heerlijke flessen bijzonder Bier uit de Binckhorst.

info@optrekbinckhorst.nl


BinckHOP is onderdeel van het langlopende project ReSourceCity Binckhorst, een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek waarin het creëren van nieuwe producten en ook diensten centraal staat door het verbinden van lokale bronnen. ReSourceCity Binckhorst creëert nieuwe waardeketens die de ontwikkeling van de Binckhorst een impuls geven.Testopstelling in de Binckhorst

Eerste oogst 2016

 Hop bij bedrijven in de Binckhorst (photomontage Studio DUEL)

 

BinckHOP is een initiatief van: Sabrina Lindemann ihkv ReSourceCity Binckhorst.en wordt uitgevoerd ism ondernemers en partners uit de Binckhorst en omgeving.

Mede mogelijke gemaakt: door de gemeente Den Haag


 

 

 

 


Urban curating is een multidimensionale onderneming die reageert op wat er in een gegeven situatie noodzakelijk is, door die situatie te overstijgen, door te rebelleren tegen dwang en beperkingen – door middel van de verbeelding.