Methodieken

Framing, ontregeling, open source, ruimte bieden voor eigen initiatief , verbeelding, verbindingen leggen, versterken van netwerken, waardeontwikkeling , werken met bestaande potenties en kwaliteiten
 
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL
Out of your comfort zone I'M BINCK FESTIVAL

I’M BINCK FESTIVAL editie#4 2016, trespassing allowed

Deze vierde editie van het eigenzinnige I’M BINCK FESTIVAL, trespassing allowed, neemt je op 7/8/9 oktober 2016 een lekker lang weekend mee naar de Binckhorst als test site voor de toekomst.
Lokale makers laten zien wat zij bedenken, doen en innoveren! Laat je verrassen tijdens de door locals begeleide expedities, doe mee aan DIY workshops en laat je betoveren door kunst en cultuur.
Durf jij een blik in de toekomst te werpen? De Binck-Academy stelt je voor aan inspirerende doeners en visionairs, die je meenemen in trends van nieuwe technologieën, ondernemerschap, wonen, robotica, circulair bouwen of voedselproductie. En dat alles natuurlijk vergezeld van lekker eten, drinken, dans en muziek op avontuurlijke industriële locaties.
Ontdek de Haagse Binckhorst als een gebied dat jou meer te bieden heeft dan je denkt!

Locatie
Het hart van het festival zijn verschillende locaties en gebouwen in de Binckchorsthaven rondom de Saturnusstraat. Hier vind je de opvallende, mobiele kiosk ‘Brute Binck’, waar je een polsbandje voor het festival kunt halen, waar de expedities starten en plattegronden te verkrijgen zijn.


PROGRAMMA

EXPEDITIES
Ontdek de rauwe randjes van de Binckhorst. Wandel langs oude gebouwen die een andere functie hebben gekregen, zoals de Fokkerhaven, waar Capriole haar koffie brandt. Of ga op expeditie naar het mooie kasteel, begraafplaats St. Barbara, zoek oude ambachten, nieuwe technieken, innovatief ondernemerschap en kunst!
P.S. Natuurlijk met een èchte gids!

DIY CULTURE
I’M BINCK opent met de humoristische dans-/mime voorstelling ‘Nachtnet’ van Lonneke van Leth Producties. Hilariteit alom en een feest der herkenning. Zweet er verder op los in de Hot Love Gym tot je niet meer kan. Probeer tussendoor nog even de vierwielgestuurde ligfiets van Jan van Zelderen en sluit af met een lasergame battle in de Wow Zone. Vervelen bestaat niet!

BINCK-ACADEMY
De Binck-Academy stelt je voor aan inspirerende doeners, die je meenemen in trends van nieuwe technologieën, ondernemerschap, wonen, robotica, circulair bouwen en leer van echte ambachtslieden hoe je een motorkap uitdeukt of een t-shirts bedrukt met het profiel van oude autobanden. Kijk met verbazing hoe je thuis aan de slag kan met het kweken van paddenstoelen op koffiedik. Maak jij de Binckhorst mee?

FOOD, DRINKS, MUSIC
Proef onze heerlijke Binckse Belofte (het werkbier van de Haagse Binckhorst) en laat je verwennen door culinaire ondernemers uit de Binckhorst, Laak, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Geniet van al dat lekkers en luister ondertussen naar heerlijke muziek van onder andere Haagse bodem en een gipsy optreden op Begraafplaats St. Barbara.

SHOWROOM
Kijk met verbazing hoe uit een oude bierfust een nieuwe lamp wordt gemaakt, bewonder drijvende tuinen in de nieuwe Fokkerhaven en vertel je verhaal op de Erfgoeddag van de Shie. Maar doe zeker een bod bij ‘Onder de Hamer!’ waar werk van verschillende kunstenaars en ontwerpers uit de Besturing wordt geveild. Doen!

Kijk voor meer info over het programma 2016 op imbinckfestival.nl


 

foto: Marc Heeman

 

I'M BINCK FESTIVAL editie#3, 2014 | Out of your comfort zone

1 oktober t/m 1 november

De hele maand oktober vindt de derde editie van het I’M BINCK FESTIVAL plaats. Tijdens het festival laten ondernemers die in de Binckhorst actief zijn, aan het publiek zien waar zij mee bezig zijn maar voor ook waarom de Binckhorst voor de regio Haaglanden en daarbuiten zo’n bijzonder gebied is. Oude en nieuwe industrie versterker er elkaar, je vindt er lassers, kunstenaars maar ook advocaten en innovators die bezig zijn met duurzaamheid. Het programma van het I’M BINCK FESTIVAL probeert die diversiteit zo goed mogelijk weer te geven en biedt het publiek een hoop te ontdekken en te ontginnen.

Met meer dan vijftig evenementen op bijzondere, industriële locaties laten de lokale ondernemers je een maand lang zien waarom zij zo gek zijn op de bedrijvige, robuuste Binckhorst. En laten je ze vooral ook kennismaken met de activiteiten, producten en workshops die zij er maken en aanbieden. Denk aan film, muziek, dans, nieuwe technologieën, bewegen, productdemonstraties, kunst, ondernemerschap, industrieel erfgoed, stedenbouw, architectuur, (urban) culture & sport en eten & drinken in de Binckhorst is te vinden. De Binckhorst wordt daarbij gepresenteerd als domein waar maatschappelijke vraagstukken ter discussie staan. Voorbeelden hiervan zijn: innovatieve productieprocessen (3-D printen), wonen, alternatieve en circulaire economie, voedsel(productie) en nieuwe manieren van wijk- en gebiedsontwikkeling. Het programma gaat nadrukkelijk een relatie aan met inwoners, ondernemers en bezoekers van Den Haag die de Binckhorst kunnen leren kennen als een plek waar je wat te zoeken hebt en die ook aan de stad Den Haag wat te bieden heeft.

Dit jaar is extra aandacht voor zogenaamde Binckhorst-expedities die bezoekers van het festival langs verschillende locaties brengt voor bijvoorbeeld een workshop Bollywooddans, maar ook brandpreventie. De expedities bestaan uit activiteiten die de veelzijdigheid van de Binckhorst goed weergeven.
 

Opening  I'M BINCK festival 1 oktober 17.00 uur in De Besturing, Saturnusstraat 89.

Meer info over het programma en de tours: www.imbinck.nl

 

Colofon:

Foto groot: Maarten Fleskens

Mobiel projectbureau OpTrek is mede-initiatiefnemer van het I'M BINCK festival.

Projectorganisatie 2016:
Projectleiding, programma en coördinatie: Sabrina Lindemann
Zakelijke leider december 2015-juni 2016: Neeltje Leemans
Productie en vrijwilligerscoördinatie: Susanne van Santvoord en Joya de Bock
Vormgeving: WE-ARE-AMP
PR en communicatie: AVEQ (website), buro MCPR, I’M BINCK
Tekstredactie website:Sabine van Meeteren
Fotografie: Marc Heeman

Het festival is mede mogelijk gemaakt door: de inbreng van vele ondernemers en bedrijven uit de Binckhorst en omgeving en met dank aan de gemeente Den Haag, gemeente Leidschendam- Voorburg, Prins Bernhard Cultuur Fonds, BPD ontwikkeling, Bedrijvenvereniging BLF, Fokker Terminal, de Combinatie Rotterdamse Baan en Mobiel projectbureau OpTrek.

 

Projectorganisatie 2014: Axel Lemmens (Art The Hague), Hederik van der Kolk (Studio DUEL), Sabrina Lindemann (programma en coördinatie), Anastasia Chiarella (zakelijke leider)
PR Communicatie: Theodore Pronk
Vormgeving: Studio DUEL
Productie: Patty Broese van Groenou
Fotografie: Maarten Fleskens

Met dank aan alle ondernemers voor hun inzet en bijdragen!

Mede mogelijk gemaakt door: gemeente Den Haag (Budget Binckhorst), ondernemersvereniging BLF, en vele uren van de organisatie

Contact: info@optrekbinckhorst.nl
 

 

 


Urban curating hanteert modellen van ruimtelijke, visuele en sociale communicatie, en creëert aanleidingen waardoor vreemden elkaar kunnen ontmoeten. Dit gebeurt door het aanbieden van esthetische ervaringen om de bestaande omgeving vanuit een nieuw perspectief te beleven en ook door een beroep te doen op gemeenschappelijke belangen. Urban curating is geënt op deze twee essentiële kenmerken: anonimiteit en toevallige ontmoeting, door het één tegen te gaan en te leunen op de productieve gevolgen van het ander.