Methodieken

 
Brute Binck&Hippe Horst Twee mobiele kiosken
Brute Binck&Hippe Horst Twee mobiele kiosken
Brute Binck&Hippe Horst Twee mobiele kiosken

De kiosken, BRUTE BINCK & HIPPE HORST, zijn het toegankelijke, zichtbare en ervaarbare icoon van het project ReSourceCity Binckhorst van Mobiel projectbureau OpTrek waarin het creëren van nieuwe producten en/of diensten door het slim verbinden van bestaande ‘resources’ en potenties uit de Binckhorst centraal staat.

In de zomer van 2014 bouwden Denis Oudendijk (REFUNC) en zijn team in opdracht van Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) en in samenwerking met ondernemers uit de Binckhorst, door gebruik te maken van lokale (rest)materialen, kennis en vaardigheden, twee mobiele kiosken. Door deze karakteristieke totstandkoming zijn zij een mooi voorbeeld van de Binckhorst als makers-gebied en zullen zij als ‘ambassadeur’ van de Binckhorst ook naar andere evenementen/festivals in de binnenstad van Den Haag en daarbuiten verplaatst worden.

De kiosken hebben het doel de Binckhorst en de bedrijven die er zitten met tal van activiteiten en spontane acties onder de aandacht te brengen en op de kaart te zetten binnen het gebied zelf maar ook in het centrum van de stad en elders.

De BRUTE BINCK heeft een ingebouwde keuken met drie koelkasten en de HIPPE HORST is goed te gebruiken voor kleine optredens, het showen van producten, het houden van een toespraak of het plaatsen van een DJ. De afmetingen zijn: hoogte 3,10 m, lengte incl trekhaak 4,5 m, breedte 2 m.

De twee kiosken (BRUTE BINCK en HIPPE HORST) hebben al op diverse evenementen gestaan zoals het Haags Uitfestival op het Lange Voorhout (10.000 bezoekers) op het I'M BINCK festival (15.000 bezoekers). het landelijke festival Fete de la Nature, het Festival Designkwartier Den Haag (Zeeheldenbuurt), Haags Monumenten Dag, Festival Haagse Oogst en op de Dag van de Architectuur.

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd om de kiosken te huren?

Contact:
Sabrina Lindemann
Mail: info@optrekbinckhorst.nl
 

 

Met dank aan de bedrijven uit de Binckhorst en Laak die meegebouwd hebben aan de kiosken:
Autoschadebedrijf Spoelstra, Bink 36, Binnenstadgarage,Bouwlas, De Besturing, Image Building, Kozijn dokter, Maakhaven, McDance , MCwash, Myrthe Memelink, Nationale Toneel, PontMeyer, REFUNC, Repro van de Kamp, Tiddo de Ruiter, Timmerfabriek Driessen en Trend Forward Events.

Aldo Kroese voor de Fustlampen

Mede mogelijk gemaakt door: de gemeente Den Haag, Stichting DOEN


Urban curating is een strategie van communicatie en verbindingen: door het samenbrengen van verschillende terreinen, het esthetische en politieke, het sociale en het symbolische, maakt urban curating er deel van uit. Door het leggen van dwarsverbanden tussen de verschillende actoren op de diverse terreinen, wordt het potentieel voor verandering ontsloten.