Methodieken

creëren van waardeketens, co-creatie, kennisontwikkeling
 
ReSourceCity Binckhorst Beings

Binckhorst Beings tonen de verborgen kennis en kunde
van bedrijven in de Haagse Binckhorst

 

Het afgelopen jaar is er in de Haagse Binckhorst een bijzonder bedrijfsverbond opgericht: de Loge des Créatures du Binckhorst. Acht producerende bedrijven (ABS Den Elzen, BAM Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf ) uit het gebied hebben zich in de eerste afdeling van de loge verenigd om de specifieke kennis en kunde van hun bedrijven uit te wisselen. Nu, en jaar later, mag publiek komen kijken naar de resultaten van deze unieke samenwerking. Samen hebben zij de Binckhorst Beings ontwikkeld, permanente markeringen in de openbare ruimte die tonen wat het industrieterrein te bieden heeft. Met de Binckhorst Beings willen de bedrijven de identiteit van de Binckhorst als makers-gebied versterken en hun bedrijven op de kaart zetten in een fase dat het gebied flink op de schop gaat.

OPENING: op 3 maart 2016 zijn de Binckhorst Beings voor het eerst te zien en gaan de Logeleden samen met wethouder Revis de innovaties en samenwerkingen die tot stand zijn gekomen presenteren.

Locatie: BAM Wegen, Zonweg 33, 2516 AK Den Haag
Tijd: 17.45 inloop/ 16.00 begin programma- 17.30 uur

 

Meer informatie:

Acht producerende bedrijven (ABS Den Elzen, BAM Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf) uit het gebied hebben zich in de eerste afdeling van de Loge verenigd om de specifieke kennis en kunde van hun bedrijven uit te wisselen. Nu, en jaar later, mag publiek op donderdag 3 maart komen kijken naar de resultaten van deze unieke samenwerking.

Wanneer je door de Binckhorst rijdt, fietst of loopt is het vaak gissen naar wat er in de verschillende bedrijfshallen wordt geproduceerd en welke materialen en productietechnieken er worden toegepast. De leden van de Loge hebben in het afgelopen jaar over de muren van elkaars bedrijven heen gekeken en onderzocht of elkaars machineparken te gebruiken zijn om nieuwe ‘lokaal’ geproduceerde producten of diensten te ontwikkelen.

De Binckhorst Beings is de eerste serie producten die op deze manier tot stand is gekomen. Het zijn markeringen die door de verschillende loge leden samen worden vervaardigd en die tonen wat het industrieterrein te bieden heeft. Met de Binckhorst Beings willen de bedrijven de identiteit van de Binckhorst als makers-gebied versterken en hun bedrijven op de kaart zetten in een fase dat het gebied flink op de schop gaat. Op 3 maart organiseert de loge een bijeenkomst waar de 8 Binckhorst Beings worden gepresenteerd op het terrein van de BAM alvorens deze definitief worden geplaatst langs de Supernovaweg en Maanweg.
 

Lees hier meer over het project.

Binckhorst Beings en Loge des Créatures du Binckhorst zijn een concept en ontwerp van Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens (KCCM) in opdracht van Mobiel Projectbureau OpTrek in het kader van ReSource City Binckhorst.
WE-ARE-AMP ontwikkelde de identiteit van de Loge des Créatures du Binckhorst.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door de loge leden: ABS Den Elzen, BAM Wegen, Binnenstadgarage, Cementbouw, De Lunchboxx, Maison Kelder, Repro- van de Kamp, De Vos Verf en een financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag, het Bouwfonds Cultuurfonds en Stichting DOEN.
 


Het teweeg brengen van mogelijkheden en vervolgens verandering, is een esthetische, sociale en politieke strategie van urban curating.