Methodieken

creëren van waardeketens, kennisontwikkeling, waardeontwikkeling
 
De Maakplek ReSourceCity

Onder de naam ReSourceCity werken een aantal partijen aan het plan voor een Circulaire hotspot/ werkplaats voor prototypes in de Binckhorst. ReSourceCity maakt direct gebruik van diverse resources en restmaterialen uit het gebied en de Haagse regio en gebruikt deze voor nieuwe product-en kennisontwikkeling. Denk aan brood dat gebakken wordt met het restproduct graan (bierbostel) van de brouwerij Kompaan of het hergebruiken van waardevolle grondstoffen uit afgedankte elektronische apparatuur (Urban Mining).

Deze nieuwe productieprocessen creëren kruisbestuiving, werkgelegenheid en reuring in de Binckhorst/Den Haag, maar ook in de Haagse regio. ReSourceCity gaat ook een TestLab herbergen waar studenten en geïnteresseerden verder onderzoek kunnen doen naar de eigenschappen van (rest)materialen en hun gebruiksmogelijkheden. ReSourceCity is in gesprek met een aantal partijen over samenwerking in dit project zoals de New World Campus, de Haagse Hogeschool en de Wageningen University & Research.

Meer info

 

 

ReSourceCity (De Maakplek) is een samenwerking van:

Sabrina Lindemann (Buro OpTrek)

Bram Heijkers (On)gewoon Bram)

Wilfred Hoogerbrug (zelfstandige concept en gebiedsontwikkelaar)

Adviseurs:

Wilfried van Winden (WAM Architecten)

Tijmen Huetink (NoArch)

Hugo Cortial (Witteveen en Bos)

Bouw en enginering:

Sustainer Homes

ENGIE

Philips Lighting

OCTO

Keypartners:

Haagse Hogeschool

New World Campus

Museon

Wageningen University (Research


Door de grenzen en tegenstrijdigheden uit te testen, beschouwen urban curators de stedelijke ruimte als een heterogene en betwiste ruimte met conflicterende belangen, maar ook als een potentieel voor sterkere identificatie.