Methodieken

creëren van waardeketens, co-creatie, creëren van mede-eigenaarschap, onderzoek, verbeelding, verbindingen leggen, verbreden van investerend vermogen, waardeontwikkeling , werken met bestaande potenties en kwaliteiten
 
Binckhorst ReSourceCity
Binckhorst ReSourceCity
Binckhorst ReSourceCity

ReSourceCity Binckhorst

bestaat uit het creëren van waardeketens in de Binckhorst zodat nieuwe producten en diensten geproduceerd kunnen worden, een programma van  Inspiratie Talks, de twee mobiele kiosken BRUTE BINCK &HIPPE HORST, POP-UP activiteiten op locatie zoals Restaurant Restwaarde en het WaardenLab Binckhorst.

Het binnenstedelijke industrieterrein de Binckhorst in Den Haag is een verzamelplek van (creatieve) ondernemers, kunstenaars, oude familiebedrijven en multinationals zoals KPN. De grootschalige plannen voor dit gebied zijn van tafel, waardoor het zich nu organisch ontwikkelt en de toekomst tal van mogelijkheden biedt.

Met het project ReSourceCity Binckhorst neemt Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann), gevestigd op de Binckhorst, het heft in eigen hand. Door nieuwe verbindingen te maken tussen lokaal vakmanschap, (rest)materialen, kennis en expertise van buitenaf vergroot ReSourceCity Binckhorst de culturele, sociale en economische kracht van het gebied. Deze nieuwe waardeketens leiden tot concrete producten en diensten. Het lokaal ontwikkelde Werkbier de Binckse Belofte is hiervan het eerste wapenfeit.

Op dit moment  werken de ontwerpers Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens van KCCM en Jan Jongert van Superuse Studios aan nieuwe ontwerpmethodieken en productieketens (zie: schetsontwerpen ReSourceCity).

Inspiratie Talks
Als onderdeel van ReSourceCity Binckhorst organiseert Mobiel projectbureau OpTrek een lezingenreeks (Inspiratie Talks) over inspirerende initiatieven die bijdragen aan de (organische) ontwikkeling van een gebied. Denk aan vernieuwende koppelingen tussen lokale ‘grondstoffen’ en behoeften, bottom up gebiedsmarketing, bouwen met crowdsourcing en nieuwe lokale economieën. De reeks geeft inzicht in verschillende werkwijzen en probeert de meerwaarde van dit soort initiatieven voor de betrokken partijen te duiden.
 

Voor meer informatie zie: Inspiratie Talks

Illustratie: Yulia Kryazheva

Volg de ontwikkeling van ReSourceCity Binckhorst op facebook: Resourcecity Binckhorst

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN, Gemeente Den Haag (PIB) en alle ondernemers die meewerken aan dit project.

Download BINCKHORST lettertype:
Klik hier voor het nieuwe lettertype de BINCKHORST. Ontwikkeld door grafisch bureau We-Are-Amp in opdracht van OpTrek als huisstijl voor het project ReSourceCity Binckhorst. De BINCKHORST is vrij te downloaden en te gebruiken door iedereen.

 

      Illustratie: Yulia Kryazheva

 

 

 


Kunst als deel van stedelijke transformatie werkt juist van binnen naar buiten. De kunst deel laten uitmaken van bestaande, soms gecamoufleerde tegenbewegingen van infiltratie of interventie betekent dat er rekening wordt gehouden met alle mogelijke betrokken spelers, maar ook met een onzekere uitkomst.